Wij gingen zaterdag 8 April met de groep van TakePart naar Antwerpen om daar naar het MAS en het MoMu te gaan.

We startten de dag op het station van Dordrecht waar we allemaal een kaartje moesten kopen omdat het misschien mis kon gaan met ons OV. ☺ Daardoor moesten we best een beetje haasten maar we hebben het gelukkig wel gehaald.

Toen we in Antwerpen aankwamen gingen we eerst een stuk lopen naar het MAS en hebben daar eerst even een groepsfoto gemaakt en toen gingen we naar binnen. Ik vond het MAS echt superleuk vooral omdat je er echt wel veel kon doen en er waren boeiende thema’s. Het was fijn ingedeeld en het was daardoor ook heel aantrekkelijk om even ergens naar binnen te gaan en er te gaan kijken. Ook vond ik het dakterras echt heel cool omdat je zo over heel Antwerpen kon kijken. En natuurlijk de handjes op het MAS vond ik echt heel cool bedacht.

We zijn niet heel lang in het MAS geweest maar ik denk dat ik er nog wel een keer terug wil komen. Nadat we naar het MAS waren geweest gingen we even naar de stad lopen waarna we vrije tijd kregen. Ik liep even gezellig met Thomas, Gianni en Kaia mee en het was echt leuk. We hadden even Grieks gegeten wat ik nog nooit had gegeten en het was best lekker. ☺

Daarna zijn we nog naar de kerk daar geweest en dat vond ik supercool. Ook omdat ik natuurlijk gelovig ben heb ik daar best veel mee. En de bouw van de kerk is ook echt geweldig. Nadat we daar klaar waren was onze vrije tijd alweer voorbij en gingen we terug om naar het modemuseum te gaan.

Bij het MoMu aangekomen gingen we onze jassen en tassen en alle andere zooi even in een kluisje stoppen konden we naar binnen. Toen we daar waren was het heel anders dan ik had verwacht. Er stond zoveel informatie dat ik toch maar niet ben begonnen met lezen en de outfits waren wel cool enzo maar niet zo speciaal als ik had verwacht. Er zaten zeker wel dingen bij die ik cool vond en dingen waar we wat mee kunnen bij ons eigen schilderij maar er zaten ook zeker dingen bij die wat meer voor m’n oma waren ofzo. Ik hoop trouwens niet dat ik daar iemand mee beledigd heb. Maar we hebben nu in ieder geval wel wat inspiratie voor onze Jacob en de Engel.

We waren ook daar al best snel weer weg en toen gingen we even ergens zitten om alles alvast door te spreken. Gezellig met een bierkar op de achtergrond. Het bespreken ging goed en daarna hadden we nog tijd over en gingen we nog even vrije tijd vieren. In die vrije tijd gingen we nog even naar de H&M voor Gianni’s jasje die er niet meer was en naar de Lush en Starbucks en toen was de tijd alweer voorbij en liepen we terug naar het station en gingen we weer terug naar huis.

Het was een leuke dag geweest.