8ec174fbc3792021f9969ee901e28652a6f64f2e85f34400c181827021eb38e3Het kunstwerk wat mij het meeste aantrok was dit schilderij wat je hier rechts ziet. Ik vond het een mooi schilderij, omdat het meisje heel erg in het centraal staat op het schilderij. Ook de achtergrond is erg leeg, wat dus nog meer aandacht trekt naar haar. Daardoor kwamen er veel vragen in mij op. Niet alleen over het schilderij zelf, maar ook over de kunstenaar.

De drie vragen die ik in het algemeen had over dit schilderij waren:
• Waarom staat alleen het meisje op het schilderij?
• Wat maakt het meisje zo speciaal dat de schilder haar wilde schilderen?
• Waar komt het meisje vandaan?

Later, na een beetje onderzoek te hebben gedaan, kwam ik erachter dat het meisje kwam uit het boek “Wilhelm Meisters Lehrjahre van Goeth”. Dat ging over Wilhelm; de zoon van een burgerlijk zakenman. Alleen Wilhem kiest er niet voor om in de voetstappen van zijn vader te volgen, maar om in de theaterwereld te gaan. Later komt hij Mignon tegen,een Italiaans meisje die zit in een reizend theatergenootschap. Wilhem was erg onder de indruk van haar zangkunst en verschijning. Verlangend naar haar vaderland zingt ze een weemoedig lied.

Als ik de kunstenaar een vraag zou mogen stellen, zou ik dit vragen:
• Waarom schildert u een karakter van een boek en niet een echt persoon?

De kunstenaar, Ary Scheffer, las in zijn vrije tijd veel literatuur. Daar haalde hij zijn inspiratie ook vandaan. waarschijnlijk dat hij daarom haar heeft geschilderd.

Als laastte heb ik ook nog een vraag voor het meisje, Mignon.
• Als je zoveel heimwee hebt, waarom ga je dan niet terug naar huis?

Het antwoord hierop kan ik natuurlijk niet weten. Wel denk ik dat ze misschien het geld nodig had van het theater of dat ze niet weg kon.