Om 8.45 stonden we allemaal fris en fruitig klaar op het station, klaar om naar Antwerpen te gaan. Om 9 uur kwam dan echt de trein en vertrokken we. Na eerst een stuk met de trein hebben gereden naar Breda, stapte we uit om onze reis te vervolgen met de bus, aangekomen op de volgende bestemming reisden we weer verder met de trein, eindelijk aangekomen in Antwerpen!

We stapte uit in een prachtige stationshal en liepen verder door het centrum naar het MAS, museum aan de stroom. In dit museum hebben we in een uur onze kennis uitgebreid en ons laten inspireren door de opzet van het MAS, we zijn opzoek gegaan naar de sterke en zwakke punten van het museum, om hiervan te leren en toe te passen in het Dordrechts Museum.

Het was leerzaam en we hebben veel positieve en negatieve dingen gezien. De kleine projectoren vonden we allemaal erg leuk, maar het museum was soms erg druk. Vervolgens was het tijd voor pauze, we hebben allemaal een leuk terrasje opgezocht in het centrum van Antwerpen en heerlijk gegeten.

Na de pauze moesten we weer aan het werk en hebben we het mode museum opgezocht. Zelf vond ik dit het leukste museum, we hebben schetsen gemaakt en de mooie collectie goed bekeken voor onze eigen opdracht.

Na 2 geslaagde musea zijn we nog even een ijsje gaan eten en hebben we nog wat rondgelopen in Antwerpen waar na het al weer tijd was om te beginnen aan de terug reis. Het was zeker een geslaagde en leerzame dag!